Nedjelja, 19.09.2021.

Zeljković o kupovini poziva u reprezentaciju: Smišlja se hajka za narušavanje odlične atmosfere

Ponedjeljak, 06.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković u izjavi za zvaničnu stranicu, a u vezi s današnjim navodima o kupovini mjesta u timu Zmajeva, rekao je da je ova institucija spremna razotkriti sve eventualne nepravilnosti, no da vjeruje kako u svemu tome nema istine.Saopćenje i izjavu Vice Zeljkovića prenosimo od početka do kraja, bez izmjena.

“Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se najzad osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje.

Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo selektoru i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe.

Naš zadatak je da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme.

Reprezentacija je dugoročan projekat na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha.

Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko ‘kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji’ mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji.

Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentuju i imena autora i ko stoji iza cijele priče.

Ovako sve izgleda kao dio nekog plana sa potpuno drugom namjerom, očigledno lošem po interese bh. nogometa”, piše na zvaničnoj stranici NS BiH.

Kvalifikacioni duel protiv Kazahstana igra se 7. septembra na stadionu Bilino Polje u Zenici od 20:45 sati.

(Klix/PRESS)