Nedjelja, 11.04.2021.

Nezapamćena snježna oluja u Njemačkoj!

Nedjelja, 07.02.2021. | Globus | Najnovije | Vijesti | novinarka

Snježna oluja i jaki vjetrovi pogodili su danas sjevernu i zapadnu Njemačku, zbog čega je obustavljen željeznički saobraćaj, a desile su se i 222 saobraćajne nesreće u kojima je povrijeđeno 28 ljudi, od toga dvoje teško, saopštila je njemačka policija.

Njemačka meteorološka služba DWD je apelovala na građane da ostanu kod kuće, a vlasti su pomogle beskućnicima tako što su ih sklonili u topla skloništa, preneo je AP.

Uprava željezničkog prevoznika “Dojče Ban” je saopštila da su glavne željezničke rute između Hamburga, Hanovera i Berlina, kao i one na zapadu, zatvorene, jer se snijeg nagomilao na šinama.

U gradu Minsteru, jednom od najteže pogođenih gradova, bilo je toliko snijega na ulicama da ambulantna vozila nisu mogla da prolaze, a javni prevoz je obustavljen. U tom gradu je palo više od 30 centimetara snijega, a u nekim naseljima snježni nanosi su išli i do metar visine.

U gradu Vupertalu, u zapadnoj Njemačkoj, vatrogasci su morali da spašavaju šest putnika iz voza, koji je morao da se zaustavi zbog leda.

Meteorološka služba je najavila da će do kraja dana pasti još snijega.

Tagovi: Njemačka