Petak, 24.09.2021.

Konaković postavio pitanja Sabini Sarajliji: Šta je sa epilogom zastrašujuće priče u kojoj su policajci ostavljeni bez posla jer su zabilježili razgovore narko mafije koji kompromituju Osmana Mehmedagića?

Utorak, 07.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Izvještaj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nalazi se na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. Izvještaj je formalno podnijela Sabina Sarajlija, a potom su uslijedila pitanja. Pitanja je prvo postavio zastupnik NiP-a Elmedin Konaković:

  1. Nekoliko smo godina čekali epilog zastašujuće priče, nije ga bilo 2019. ni 2020. Riječ je o slučaju na kojem su inspektori zabilježili razgovore vođa narko mafije koji kompromitiraju direktora OSA BiH Osmana Mehemdagića. Nakon tih informacija komesar Halilović je te momke ostavio bez posla, a nakon što ih je direktor Mehmedagić ciljano ostavio bez sigurnosnih dozvola?

2. Kakvi su rezultati Kantonalnog tužilastva u istragama koje se tiču narko-mafije, koliko imate nadležnosti i kakvi su vam rezultati?

3. Da li ste upoznati sa predmetom Kapidžić, koji je doživio sudski epilog, a prema informacijama porodice napravljeno je nekoliko velikih proupsta. Da li je tačno da nije vještačeno vozilo? Da li je istina da je optuženik, koji je navodno počinio samoubistvo, dva puta sebi pucao u glavu? Dakle jednom, pa drugi put.

4. Dešava li se išta ozbiljno u ktks što se tiče javne uprave? Lično sam vam slao potpisane krivične. Nikada nisam vidio epilog skoro nijedne. Da li vam ured šalje takve prijave i šta je sa prijava koje smo vam mi službeno slali?