Subota, 27.02.2021.

Hodža nakon svađe sa hadžijom pucao na groblju

Ponedjeljak, 08.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Prvo je među njima izbio verbalni sukob navodno u vezi dvorišta groblja, a zatim je došlo i do upotrebe oružja

Nusret S., imam iz Višegrada, osumnjičen je da je nakon svađe sa sugrađaninom hadžijom Azizom A. u subotu pucao iz pištolja na mjesnom groblju u Višegradu.

Kako je piše “Avaz”, prvo je među njima izbio verbalni sukob navodno u vezi dvorišta groblja, a zatim je došlo i do upotrebe oružja, ali na sreću niko nije povrijeđen. Policija istražuje navode prijave da je Aziz navodno nekim drvetom krenuo prema imamu koji je ispalio hitac.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Foča, policijskoj stanici Višegrad u subotu oko 15:50 sati prijavljeno je da je na mjesnom groblju došlo do prepirke između N. S. i A. A. oba nastanjena u Višegradu, a zatim i do upotrebe vatrenog oružja.

Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Istog dana policijski službenici PS Višegrad lišili su slobode N. S. za koje postoji osnovi sumnje da je navedenog dana nakon narušavanja javnog reda i mira pucao iz pištolja, dok je na licu mjesta pronađeno vatreno oružje – pištolj CZ model M70 koji je i privremeno oduzetog od istog – saopćeno je iz Policijske uprave Foča.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv navedenog za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Tagovi: Višegrad