Subota, 27.02.2021.

Muriz Memić: Ko god je učestvovao u Dženanovom ubistvu morat će odgovarati

Ponedjeljak, 08.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Povodom obilježavanja pete godine od smrti Dženana Memića njegov otac Muriz Memić i brojni drugi članovi porodice i poznanici okupili su se u Velikoj aleji na Ilidži ispred spomen-obilježja koje je podignuto nakon Dženanove smrti.

Kako je Muriz memić rekao okupljenim građanima, sve što je do sada uradilo Kantonalno tužilaštvo povodom slučaja “Dženan Memić” bilo je neshvatljivo, ali su sada, nakon pet godina čekanja, neke stvari konačno pokrenute.

“Morali smo čekati. Pet godina borbe i tek smo sada na nuli. Ovo što je uradilo Kantonalno tužilaštvo na čelu s Dalidom Burzić je bilo neshvatljivo. Mnogi nisu vjerovali da je Burzić uspjela ‘zavrtjeti’ čitav sistem. Vodi se nova istraga, i ja mogu reći da će odgovarati ko god je učestvovao u ubistvu. Ja neću stati do kraja, ovo je bila nenormalna borba. Mislili su da se bore s Murizom, a nisu ni svjesni da se bore sa Dženanom”, rekao je Memić.

Memić se tokom izlaganja osvrnuo i na tužbu za klevetu Alise Mutap.

“Boli činjenica da me prijavila Alisa Mutap, koja je na ovom mjestu gledala kako Dženan izdiše. On je ovdje zbog Alise umro, jer ona nije pozvala pomoć. Dženan je došao u bolnicu uz sat kašnjenja. Ona mene može prijavljivati za klevetu, ali ona mora odgovarati krivično”, zaključio je Memić.

(klix)

Tagovi: Muriz Memić