Srijeda, 03.03.2021.

Počelo suđenje Naseru Palislamoviću koji je usmrtio pješaka Salku Ejubovića

Utorak, 09.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi danas je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu počelo suđenje Naseru Palislamoviću optuženom za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je vozilom usmtio pješaka Salku Ejubovića, prenosi Avaz.

Odbio da se zaustavi

Nesreća se desila 10. oktobra prošle godine oko 20.40 sati nakon što se Palislamović, bez vozačke dozvole , upravljajući neregistriranim vozilom Ford Fiesta i sa zadnjim nevažećim oznakama, u Binježevu oglušio o naredbu policije da se zaustavi, povećao brzinu i nastavio da bježi.

Po dolasku na Mostarsko raskršće jureći 84,7 kilometra na sat, nije obratio pažnju na pješaka Salku Ejubovića koji je u tom momentu prelazio cestu. Bez kočenja udario je u o Ejubovića i nanio mu smrtonosne povrede. Palislamović se nije zaustavio da pomogne pješaku već je nastavio da bježi, nakon čega je ipak uhapšen.

Bahata vožnja

Tužiteljica Sanita Imamović kazala je da će se iz nalaza vještaka saobraćajne i mašinske struke vidjeti da je optuženi bahatom vožnjom počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Također je najavila i saslušanje dvojice policajaca koji su pokušali da zaustave Palislamovića, te su kasnije bili očevici teške nesreće.

Palislamović, nezaposleni varilac, otac dvoje punoljetne djece, ponovio je da negira krivicu. Njegov branilac, advokat Omar Mehmedbašič istako je da će odbrana dokazati da nije bilo umišljalja već da je u pitanju krajnji nehat.

Optuženi je nakon pretresa vraćen u pritvor KPZ-a Zenica.

Tagovi: BiH Suđenje vijesti