Ponedjeljak, 01.03.2021.

Zastava BiH se pojavljuje u spotu Eminema za pjesmu “Higher”, do sada 12,6 miliona pregleda

Utorak, 09.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Poznati reper Eminem objavio je spot za pjesmu “Higer”, međutim, upečatljivo je da se u njemu pojavio šef UFC-a Dana White iza čijih leđa je primjećena zastava BiH koja se inače nalazi u njegovom luksuznom domu u Abu Dhabiju.

Spot je premijerno prikazan prije dvije sedmice tokom uvodne emisije na ABC-u povodom ESPN-ovog programa za UFC-ov događaj 257 u kojem su se borili Dustin Poirier i Conor McGregor.

U spotu je Eminem prikazan u oktagonu (ring za MMA borbe) kako izvodi pjesmu, a na sredini videospota se dešava “uključenje” u emisiju ESPN-a gdje je glavni gost šef UFC-a Dana White koji ga je u jednoj rečenici isprozivao.

Ni Eminem mu nije ostao dužan, odgovorio mu je u svom stilu nakon čega je “napustio” gostovanje.

Inače se pjesma “Higher” našla na albumu “Music To Be Murdered By – Side B”, deluxe izdanju albuma “Music To Be Murdered By”, objavljenom 18. decembra 2020.

Ovo izdanje je, baš kao i prethodna dva, objavljeno bez ikakve prethodne najave, a pratila ga je pjesma “Gnat” za koju je snimljen i videospot u režiji Colea Bennetta. Kao prvi singl s albuma skinuta je pjesma “Black Magic”.

Za sada spot za pjesmu “Higher” ima više od 12,6 miliona pregleda.