Nedjelja, 19.09.2021.

Tadić se sastala sa majkom Davida Dragičevića: Intenzivan rad se nastavlja

Petak, 10.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Glavna tužiteljica Gordana Tadić sastala se sa majkom Davida Dragičevića Suzanom Radanović, a na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine provodi u okviru predmeta stradanja Davida Dragičevića u mjesecu martu 2018. godine.

Radanović se u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sastala i sa zamjenicom glavnog tužitelja Ozrenkom Nešković, koja sa svojim timom postupa u navedenom predmetu.

Radanović je upoznata sa provedenim aktivnostima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon preuzimanja predmeta iz Okružnog javnog tužiteljstva u Banjaluci i Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

“S obzirom da je Sud Bosne i Hercegovine koncem jula donio rješenje kojim su odbili dati saglasnost na izjavu glavne tužiteljice Gordane Tadić o nepoduzimanju kaznenog gonjenja Suzane Radanović, navedena će tokom današnjeg dana dati svoj iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, u svojstvu svjedoka-oštećene u navedenom predmetu”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U ovom predmetu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine aktivno poduzima radnje dokazivanja u više segmenata, u cilju otkrivanja svih propusta koji su doveli do neefikasne istrage stradanja Davida Dragičevića, o čemu je nedavno i Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio odluku utvrdivši povredu ustavnih prava roditelja Davida Dragičevića na djelotvornu istragu.

Intenzivan rad na ovom predmetu se nastavlja, poduzima se više istražnih radnji, te će rezultati poduzetih aktivnosti biti vidljivi u javnosti u narednom periodu.

Podsjetimo, u martu su bile tri godine od smrti banjalučkog studenta Davora Dragičevića, čija smrt još nije razjašnjena.