Nedjelja, 19.09.2021.

“Zimska čarolija na Skenderiji” ove godine bogatija za nove sadržaje

Petak, 10.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Potpisani su sporazumi od općeg značaja za građane Kantona Sarajevo s Centrom „Skenderija“ i „Veterinarskom stanicom Novi Grad”.

Projekti Centra „Skenderija“ imaju za cilj unaprijeđenje poslovanja preduzeća, kao i afirmiranje kulturnih, sportskih i posebno aktivnosti za mlade, te promociju i afiramciju grada Sarajeva u državi, ali i van granica Bosne i Hercegovine.

Projekat „Zimska čarolija na Skenderiji“ jedan je od najdugotrajnijih i najvećih projekata u BiH organiziran po uzoru na manifestacije ovog tipa u velikim europskim gradovima. Proširivanje klizališta s 1.800 na 2.500 kvadratnih metara, kao i dodatno obogaćivanje sadržaja kao što je ledeni tobogan, učinit će ovaj projekat još privlačnijim građanima i turistima koji posjećuju naš grad.

Centar „Skenderija“ je preduzeće koje ima ima tradiciju i kontinuitet organziranja sajmova još od početka 70-ih godina prošlog stoljeća i već godinama uporno i postojano izgrađuje kvalitetne temelje kulturnog i sportskog života grada Sarajeva, ali i šire. Imamo brend i tradiciju postojanja koje su garancija kvaliteta i ono što nam treba jeste da uhvatimo korak sa savremenim trendovima i standardima organizacije, a za to nam je potrebna nabavka opreme koju smo dosad iznajmljivali, što je opet bio dodatni trošak za preduzeće.

Za finansiranje navedenih projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo odobreno je 664. 000 KM.