Subota, 16.01.2021.

“Ma budala”: Sebija ujela za srce Elvisa Kondžića, on se nije mogao suzdržati…

Ponedjeljak, 11.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Šef kabineta Bakira Izetbegovića u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Elvis Kondžić oglasio se povodom “laskave” titule poltrona godine obitelji Izetbegović, a koju je dobio jučer.

Vjerovatno nezadovoljan time što je njegov hvalospjev na Facebooku o “predsjedniku Bakiru” i “profesorici Sebiji”, “profesorica Sebija” prokomentarisala riječima: “Ma budala”, Kondžić je odlučio da objavi mistični status.

U njemu je kritikovao one koji nisu prizemni i koji ponižavaju drugu. S toga se s pravom postavlja pitanje da li je mistični status Kondžić posvetio “profesorici Sebiji” koja ga je očito ujela za srce. Ono iste srce koje je uvijek bilo spremno da njoj i njenom suprugu dodijeli ponizni kompliment.

“Osobe koje drugima zavide nisu zadovoljne svojm životom. Zanemarivati ono što imaš, a željeti ono što nemaš (ili si izgubio vlastitom krivicom), a pri tome zavidjeti drugima je bolest. Jer zašto biti takav, kada samo dragi Bog daje i uzima, uzvisuje i unizuje?! Takav pristup te može npr. dovesti do toga da sjedeći sam za stolom u kafiću ispušiš kutiju cigareta pričajući i svađajući se sa samim sobom. Zašto, čemu se dovoditi u takvo stanje? Dragi Bog daje da danas jesi, sutra nisi. Prizemne i normalne osobe to znaju i prihvataju.Ali ima i onih koji pored činjenice da znaju da je zavist teška bolest, iz zlobe zavide, pa čak i ponižavaju. Pohlepno, iz svog kompleksa niže vrijednosti druge nazivaju npr. poltronima, marginalcima. E sada možete zamisliti koliko su tek jadne te zlobne osobe koje meni kao “marginalcu” zavide. Ako mi zavide iz svoje bolesti, žao mi ih je, ali ako mi zavide iz zlobe, onda”, napisao je Kondžić.

U cilju zaštite mentalnog zdravlja Elvisa Kondžića, PRESS želi demantovati navode koje je jučer objavio. Nama nije problem, ako će se Kondžić osjećati bolje, i da napišemo kako profesorica nije rekla: “Ma budala”, već: “Svaka ti čast junače”.

PRESS se nada da se sada Elvis Kondžić osjeća sretnim i ispunjenim. Koristimo ovu priliku i da zamolimo naše čitatelje da više ne ismijavaju Kondžića na društvenim mrežama.

(PRESS)