Ponedjeljak, 08.03.2021.

Da li se supruzi vođe kavačkog klana spremala likvidacija na Jahorini?

Četvrtak, 11.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova  Republike Srpske priveli su Milana Kršića iz Crne Gore, jednog od vođa škaljarskog klana na Jahorini. Zajedno s njim uhapšena su i njegova dvojica tjelohranitelja Filip Roganović i Boban Sjekloć, koje su specijalci razoružali.

Čudno je da je baš u tom trenutku supruga Radoja Zvicera, označenog vođe kavačkog klana Tamara Zvicer zimovala na istoj planini.

Ona je također odvedena u policiju gdje je na saslušanju.

Za sada je nepoznato otkud su se smrtni neprijatelji našli na istoj lokaciji, a što će biti predmet istrage.

Inače, Tamara Zvicer je sklona upotrebi oružja, a svojevremeno je zapucala iz pištolja u namjeri da spasi život suprugu vođi kavačkog klana, koji je teško ranjen prilikom pokušaja likvidacije u Kijevu u Ukrajini.

U trenutku kada su ih četvorica naoružanih napadača presrela pred zgradom u kojoj stanuju, Tamara je zapucala iz pištolja, zbog čega su napadači počeli da bježe prije nego što su dovršili “zadatak”. Iako teško ranjen, Zvicer je uspio da prevari smrt i oporavi se od teških povreda u kijevskoj bolnici.

Škaljari i Kavači su dva naselja u Kotoru. I dok su Škaljari na samo trista metara od ulaza u stari grad, Kavači se nalaze sa druge strane tunela. Tu je nekada kažu bilo samo petnaestak kuća, a sada se grade nove sa apartmanima za izdavanje. Ipak, to su i dalje praktično dvije krivudave ulice. Dok nije došlo do raskola u klanu, javnost nije ni čula za ta dva kotorska naselja.

Škaljare i Kavače, dva naselja u Kotoru, nekada je spajao, a sada očigledno razdvaja tunel na ulazu u Kotor. Do razdora u samom kriminalnom klanu došlo je 2014. kada je u Valensiji nestalo oko 300 kg kokaina, i tada se klan i podijelio na Kavački i Škaljarski, i znamo koliko je to žrtava odnijelo na obje strane.

Kada razgovarate sa ljudima, ni u Škaljarima,ni u Kavačima ne žele da govore o klanovima, jer kako kažu, svi se tamo poznaju i svako zna nekoga iz drugog klana, i ne žele da govore o bilo čemu. Vođe klanova i viđeniji ljudi iz tih klanova uopšte ne žive tu, oni se uglavnom kriju po drugim državama.

Tagovi: Tamara Zvicer