Subota, 27.02.2021.

Prvulović obišla udruženja osoba sa invaliditetom, najavljen nastavak podrške

Četvrtak, 11.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović je tokom sedmice, sa saradnicama, obišla udruženja osoba sa invaliditetom koje svake godine finansira resorno ministarstvo koje ona predstavlja.

Prvulović je posjetila  udruženja slijepih, distrofičara, gluhih, paraplegičara, kvadriplegičara i dječije paralize, osoba sa cerebralnom dječijom paralizom, osoba sa multipla sklerozom, te udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “OAZA“,zatim invalida rada i polyomitisa, povrede mozga i kičmene moždine Kantona Sarajevo.

Predstavnici udruženja upoznali su ministricu o njihovim načinima funkcioniranja, projektima koje su realizirali, ali i onima koje planiraju implementirati u ovoj godini.

Također su razgovarali i o problemima s kojima se susreću njihovi članovi.

Ministrica Prvulović je navela kako njihov rad, koji se finansira ili sufinansira iz Budžeta Kantona Sarajevo, ima posebnu važnost za društvo.

Najavila je da će nastaviti s podrškom  udruženjima, kao i njihovom koordinacionom odboru, te da će raditi i na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, uz jačanje partnerskih odnosa između Ministarstva i udruženja, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo

(FENA)

Tagovi: Vlada KS