Petak, 14.05.2021.

SRAMNO: Dok joj dnevno umiru na desetine pacijenata na KCUS-u Sebija se pohvalila blijedom pobjedom SDA u Travniku i poručila kako su upravo to ‘najljepše vijesti uoči Ramazana’

Nedjelja, 11.04.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Sebija Izetbegović direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u trenutku kada joj dnevno na desetine pacijenata umire od koronavirusa i to po svemu sudeći zbog iniciranja da se prikopčavaju na neispravne ‘malina respiratore’ čije je nabavke i sama dio zajedno sa svojim ostalim stranačkim kolegama, zanemarila je te činjenice i na svom Facebook profilu ‘doktorice’ objavila stranačku fotografiju iz Travnika kojom je čestitala novog načelnika.

Ona je naime još jednom bahato izignorisala sve probleme i strahove sa kojima se ovih dana suočavaju građani svjedočeći strahovitim ispovijedima pacijenata i članova porodica onih koji su izgubili svoje najmilije zbog, prema njihovim tvrdnjama, nemara kojim su bili izloženi na KCUS-u.

Uz stranačku fotografiju poslala je i sramnu poruku “NAJLJEPŠA VIJEST UOČI RAMAZANA. VOLIM TRAVNIK!”

Najljepša vijest GOSPOĐO bila bi da nas izvijestite da nemate smrtnih slučajeva, najljepša vijest uoči Ramazana bila bi da smo sanjali upade Tužilaštva, inspekcije, SIPA-e na KCUS jer postoji sumnja da su ‘malina respiratori’ stavljeni namjerno u funkciju i za teške pacijente iako je decidno rečeno za kakvu vrstu pacijenata su propisani.

Kakva osoba može u jeku pandemije i ovoliko smrtnih slučajeva, afere u kojoj se našla nekada respektabilna zdravstvena institucija KCUS izignorisati sve to i naći vremena i shodnim da se obrati ovako sramnom porukom. Vi i oni koji ovakav vaš postupak odobravaju ne trebaju biti uzor ni svojim najrođenijim!

(PRESS)