Utorak, 15.06.2021.

Nesuđeni načelnik Ilidže Muhamed Kubat za PRESS: Promjenili su mi se odnosi sa generalom Prevljakom; Moje vrijeme tek dolazi!

Utorak, 11.05.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Muhamed Kubat, koji je bio kandidat za načelnika Ilidže na prethodnim lokalnim izborima, nedavno je bio na razgovoru u policiji po prijavi dvojice vijećnika zbog prijetnji koje im je uputio putem društvenih mreža. Kubata su vijećnici Općine Ilidža Selver Zećirović i Redžo Lemezan prijavili za ugrožavanje sigurnosti. Policija je na navedene okolnosti obavila razgovor sa ovim nesuđenim načelnikom koji je u toku kampanje pozvao sve svoje eventualne glasače da podršku daju njegovom protukandidatu iz SDA Fikretu Prevljaku, a kojeg je do tada nebrojano puta sam Kubat optuživao za ubistvo svog oca.

Za PRESS Kubat je govorio o spornoj situaciji, ali i drugim temama:

1. Obzirom na to da u medijima posljednih dana se mnogo piše o vama, a da vi tvrdite da se pišu neistine, možete li nam ukratko reći više o sebi i situaciji u kojoj ste se našli?

Prvo nisam priveden, to je broj jedan. Nepismen novinar ne zna razliku između poziva od strane PU da date izjavu i hapšenja, privođenja itd.

2. Obzirom da ste bili kandidat za načelnika Općine Ilidža, te da ste svoje potencijalne glasače u toku kampanje zamolili da glasaju za kandidata SDA Fikreta Prevljaka, možete li nam pojasniti zašto ste to učinili? Godinama unazad kao i do pred sami završetak predizborne kampanje tvrdili ste da je Fikret Prevljak umiješan u ubistvo Vašeg oca, sta se to promijenilo ‘preko noći’ da više to ne mislite?

Pojavom dokaza i saznanja o tome kako je moj otac ubijen promijenili su se moji dotašnji odnosi sa generalom Fikretom Prevljakom s kojim sam razgovarao o tom slučaju lično.

3. Obzirom da ste javno na društvenim mrežama prijetili vijećnicima iz OV Ilidža, možete li nam reći zašto ste prijetnje obrisali nakon saslušanja u policiji, kao i koji je razlog prijetnji, nimalo bezopasnih, u nekima ste čak prijetili ubistvom, a komentari i poruke u kojima ste to radili su bili dostupni javnosti?

Što se tiče vijećnika oni su počeli sa provokacijama i uvredama na moj račun još od novembra 2021. I to nikada nisu ni prestali raditi do danas. Vodi se sihronizovan napad na mene i porodicu preko njihovih privatnih fb profila i portala, Ilidža, Crvena Ilidža itd. u čemu im i vi pomažete jer ste i vi stranački medij. Najlakše je glumiti žrtvu nakon što znate da ste vrijeđali, provocirali, pa onda kada se trebate suočiti sa onim kojeg prozivate i omalovažavate, ispadnete najveće kukavice i miševi.

4. Kakav odnos sada imate sa Selverom Zećirevićem i Redžom Lemezanom i da li smatrate da se ova kompletna situacija može riješiti na civilizovan način bez prijetnji i policije?

Kada je riječ o nekom ljudskom odnosu između mene i pomenutih miševa iz Trojke, pa opće poznato je da ja nikad nisam bio njihovo društvo niti sam ih kad pominjao jer su mi totalno nebitni u mom životu i tako će i ostati, ali njima sam ja itekako bitan, a vidjet ćete u skorijoj budućnosti i zašto. Svi ti vijećnici su pokazali maksimalni domet u politici dok moje vrijeme tek dolazi.

Podsjetimo se Kubatovih objava od ranije: