Utorak, 15.06.2021.

U zapadnoj Hercegovini ukinut policijski sat

Utorak, 11.05.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) u utorak je na vanrednoj sjednici donio odluku o ukidanju policijskog sata koji je u tom kantonu od 21. aprila bio od 23 sata do 5 sati ujutro.

Potvrdio je to direktor Uprave civilne zaštite ZHK-a Drago Martinović na današnjoj konferenciji za medije navodeći da ta odluka stupa na snagu od srijede.

– Štab civilne zaštite ZHK-a je na sjednici donio odluku o ukidanju mjere ograničenja kretanja građana na području tog kantona. Tako da od sutra građani nemaju ograničenje kretanja koje je dosada bilo na snazi od 23 do 5 sati ujutro – kazao je Martinović.

On je dodao da na snazi ostaju još neke mjere kojima se ograničavaju okupljanja.

– Ostaje na snazi ograničenje za organizirana okupljanja više od 100 ljudi, prilikom kojih će organizatori, pravne i fizičke osobe morati prijaviti događaj kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo – naglasio je Martinović.

Istaknuo je da se Štab civilne zaštite ZHK vodio, kao i dosada, preporukama struke oko donošenja i ukidanja epidemioloških mjera.

– Mi se vodimo uputama Zavoda za javno zdravstvo ZHK-a i Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi i po njihovim preporukama mi razmatramo ove mjere – naveo je Martinović.