Subota, 16.01.2021.

Kondžić “uslovno otpušten”, takva odluka ga natjerala da se ponovo obruši na najbliže Bakirove saradnike: Ponizio Osmana Mehmedagića Osmicu

Utorak, 12.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Šef kabineta Bakira Izetbegovića u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Elvis Kondžić i dalje je vidno uzbuđen zbog “laskave” titule poltrona godine obitelji Izetbegović, a koju je stekao u nedjelju. Njegovo uzbuđenje nije narušila ni rečenica “profesorice Sebije” koja je njegov hvalospjev prokomentarisala riječima: “Ma budala”.

Kondžić se jučer odlučio na svom Facebook profilu obrušiti na neimenovanog funkcionera SDA koji je pod čudnim okolnostima završio Pravni fakultet. Izvjesno je kako Kondžić zasigurno misli na direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zvanog Osmica čija akademska karijera već mjesecima zabavlja domaću, ali i regionalnu javnost.

Tako je Kondžić objavio sliku stolice na kojoj je Osman Mehmedagić često sjedio čekajući da ga Bakir Izetbegović primi u svoj kabinet. Počastio je Kondžić prvog obavještajca i “komplimentima” da je poltron s propalom karijerom, da je završio samo srednju školu i na čudan način završio pravo.

Ruku na srce, Kondžić govori istinu. Osman Mehmedagić jeste zbilja završio samo srednju školu dok se s fakultetom mučio i u Sarajevu i u Banjoj Luci i u Travniku, a i u Tuzli.

Da Kondžić misli na Mehmedagića jasno je iz rečenica u kojoj navodi da taj funkcioner sjedi na podu i čeka predsjednika da mu saopći “jako bitnu informaciju”. S pravom se Kondžić ruga Mehmedagiću jer njegove “bitne informacije” ustvari su samo tračevi.

Postavlja se pitanje šta je razlog zbog kojeg je Kondžić jučer udario na “profesoricu Sebiju”, a danas na Osmana Mehmedagića.

Kako nezvanično saznajemo, Elvis Kondžić dobio je otkaz tj. uslovno je otpušten iz kabineta Bakira Izetbegovića, a rečeno mu je i da više ne dolazi u SDA. Izetbegović je Kondžiću rekao da će ga držati još neko vrijeme na plati, ali da mora što prije da se snađe i pronađe novog vlasnika.

Post Elvisa Kondžića u kojem je sve najgore rekao vjerovatno o Osmanu Mehmedagiću glasi:

“Iako je bila predviđena da se na njoj sjedne tek koji minut, ili na nju spusti aktovka, dok predsjednik one koje zaista treba ne pozove u svoj kabinet, drvenu, poprilično neudobnu stolicu, koja je zapravo samo obloga za kantu za smeće, satima i satima je zauzimao jedan čovjek praveći sačekušu predsjedniku i namećući mu se kao budući politički stručnjak koji je uz dva svjedoka završio gimnaziju i na čudan način (na daljinu) završio pravo.

Tako je zapravo počeo graditi svoju, danas već propalu, poltronsku karijeru, jer politička mu je propala prije nego što je i počela. Jednostavno mu ni ne ide od ruku koje mu se isuviše tresu od nervoze i bijesa. Sjedio bi on i danas opet na podu ako treba i čekao predsjednika, da mu saopći “jako bitnu informaciju”, ali nema više nikoga ko bi se sažalio na njega i pustio ga da sjedi u ćošku da bi ga nakon nekoliko sati iz kurtoazije saslušao.

Tako mu sada jedino ostaje da uz kutiju cigareta samom sebi pokloni dvadeset minuta i sam se sa sobom ispriča. U svojim očima može biti i superman, ko mu brani”.

(PRESS)