Utorak, 02.03.2021.

Drugi krug za mostarskog gradonačelnika: Odmah zatražen prekid!

Petak, 12.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

U mostarskoj Gradskoj vijećnici nastavljena je sjednica na kojoj bi trebao biti održan drugi krug glasovanja za gradonačelnika Mostara. Sjednici, kojoj prisustvuju svi vijećnici, prethodio je prijedlog da se na gradonačelničkom mjestu rotiraju predstavnici tri bloka.

Odmah na početku sjednice vijećnica BH Bloka Irma Baralija zatražila je pauzu zbog konsultacija zbog novih ideja o rotaciji na gradonačelničkoj funkciji jer nisu došli prijedlozi o tome.

”BH blok zagovara ideju rotiranja”, rekla je Baralija i dodala kako nije nitko dobio prijedlog napismeno opa je zatražila prekid sjednice. No, predsjedatelj Vijeća je rekao kako se sjednica ne može prekinuti jer se već krenulo u proces izbora, odnosno u drugi krug glasovanja za gradonačelnika.

Vijećnik HRS-a Slaven Bevanda rekao je kako je na internetu vidio da se pojavio ”negdje od strane nekoga” prijedlog za rotacijom na gradonačelničkoj fotelji. ”Ne bih želio raspravljati o bilo čemu što nisam vidio ni u kakvoj formi”, rekao je Bevanda. Nakon samo 20-tak minuta uslijedila je prva pauza.