Ponedjeljak, 01.03.2021.

Pozivu “Koalicije za Mostar” odazvali se samo iz PMP-a

Petak, 12.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Na poziv za sastanak „Koalicije za Mostar“ danas su se, uoči nastavka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara koja će u 15.30 sati početi drugim krugom izbora za gradonačelnika,  odazvali samo iz Prve mostarske partije (PMP).
Sastanku ispred „Koalicije“ prisustvuju Šerif Špago i dr. Zlatko Guzin, kandidat za gradonačelnika, dok su u ime PMP-a, predsjednik ove stranke Semir Drljević Lovac, potpredsjednik Haris Kljako i vijećnica Adela Gosto.
Iz SDP-a su, podsjetimo, jučer, svoje prisustvo na sastanku uvjetovali brojnim zahtjevima.Između ostalog, zatražili su „da im se jave kada skupe 15 potpisa podrške svom kandidatu“, ali i da četiri vijećnika, čija su se imena spominjala pri izbornim malverzacijama vrate mandate (Kljako, Šuta, Marić i Nazdrajić).
Iako se iznosilo da će se sastanku odazvati iz mostarske organizacije Naše stranke, to se nije dogodilo.
Iz „Koalicije“ su, naime, jučer uputili poziv lokalnim organizacijama SDP-a, Naše stranke i Prve mostarske partije (PMP) s ciljem stvaranja šire programske koalicije i definiranja sporazuma za formiranje vlasti u Mostaru.
Praktično, cilj „Koalicije“ je osigurati 18 ruku za podršku dr.Guzinu u trećem krugu, budući da u tom dijelu procesa izbora gradonačelnika nije potrebna dvotrećinska većina, odnosno, 24 glasa.