Subota, 16.01.2021.

Načelniku Općine Stari Grad uručena zahvalnica za podršku radu i održanim koncertima

Srijeda, 13.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću uručena je zahvalnica za podršku radu RKUD-a “Proleter“, simboličnog naziva „Drug Proletera“. Zahvalnicu su uručili predsjednik društva Sahudin Kačar i šef Narodnog orkestra Rifet Avdić.

Uz izraze zahvalnosti za dosadašnju saradnju i podršku, istakli su da ovo društvo dosljedno radi na afirmaciji i očuvanju kulturne i tradicijske baštine i kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine.

RKUD „Proleter“ je u prošloj godini imao velike planove koji su, usljed pandemije korona virusa, morali biti otkazani. Ipak, društvo nije prestalo sa radom i prilagodilo se nastaloj situaciji.

„Prošle godine smo, uz zaštitne mjere, nastavili sa okupljanjem naših članova. Krajem oktobra, zahvaljujući podršci načelnika Hadžibajrića i Općine Stari Grad, održali smo dva koncerta, od kojih je jedan bio posvećen našem velikanu sevdaha Safetu Isoviću i zato smo željeli da mu se zahvalimo što nam je pomogao u teškim momentima“, kazao je predsjednik Sahudin Kačar.

Kačar i Avdić su izrazili nadu da će u 2021. godini društvo neometano djelovati, te da će biti u mogućnosti organizovati Međunarodni festival folklora u BiH u junu ove godine.

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić se zahvalio svojim gostima i poželio im mnogo bolju i uspješniju 2021. godinu.