Subota, 27.02.2021.

Šefik postao počasni građanin Bužima

Subota, 13.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

 Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u posjetu delegaciju Općine Bužim, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

U gostujućoj delegaciji su bili načelnik Općine Mersudin Nanić, predsjedavajući Općinskog vijeća Suvad Šahinović, zamjenik predsjedavajućeg Nermin Porić i vijećnik Abid Mulalić, a sastanku je prisustvovao i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.  

Predstavnici Općine informirali su Džaferovića o realiziranim razvojnim projektima te mu zahvalili za podršku Bužimu u vezi s tim. 

Džaferović je kazao da općina Bužim i njeni građani uvijek mogu računati na podršku institucija države Bosne i Hercegovine naročito kad je riječ o ekonomskim i razvojnim projektima. 

Članovi delegacije obavijestili su člana Predsjedništva BiH Džaferovića da je Općinsko vijeće Bužim donijelo odluku kojom ga je proglasilo počasnim građaninom Bužima te su ga pozvali da prisustvuje svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom 20. februara, Dana općine, kada će mu na prigodnoj ceremoniji biti uručeno priznanje. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda zahvalio je i rekao da mu je čast i zadovoljstvo biti počasnim građaninom herojskog Bužima.