Nedjelja, 19.09.2021.

Ambasadorica BiH u Srbiji: Pokušat ćemo drugim kanalima saznati nešto više o slučaju Edina Vranja

Ponedjeljak, 13.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Ambasadorica Aida Smajić je lično pozvala i policijske stanice u Priboju i Prijepolju kako bih dobila informaciju gdje se Vranj nalazi, međutim nije dobila nikakve dodatne informacije.

Aida Smajić, ambasadorica BiH u Srbiji, kazala je da je danas u poslijepodnevnim satima obaviještena da je na graničom prijelazu Uvac uhapšen, od strane MUP-a Republike Srbije Edin Vranj, bivši visokopozicionirani funkcioner-inspektor Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

– Ambasada Bosne i Hercegovine je odmah nakon dobijenih informacija uputila hitnu Notu Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, kojom smo zatražili hitno dostavljanje detaljne, potpune i naravno zvanične informacije o ovom hapšenju, kako bi našem državljaninu pružili svu neophodnu konzularnu i pravnu zaštitu koju Ambasada pruža u ovakvim slučajevima, kazala je.

Smajić je lično pozvala i policijske stanice u Priboju i Prijepolju kako bih dobila informaciju gdje se Vranj nalazi, međutim nije dobila nikakve dodatne informacije.

Poznavajući dosadašnje procedure u Srbiji, a referirajući se i na dosadašnje iskustvo u ovakvim situacijama, Smajić je mišljenja da nije moguće očekivati bilo kakve dodatne informacije do kraja današnjeg dana.

– Ostaje nam da mi u Ambasadi u toku večeri drugim kanalima saznamo nešto više o ovom slučaju, a Ambasada Bosne i Hercegovine u Beogradu i ja lično pružit ćemo svaku vrstu pomoći našem državljaninu u okviru naših nadležnosti. Očekujem, svakako da ćemo sutra imati potpunije i detaljne informacije, kazala je Smajić, piše N1.

Tagovi: Aida Smajić