Četvrtak, 15.04.2021.

Mirza Čelik traži da Skupština KS osudi omalovažavanje studenata i diplomanata Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA

Petak, 15.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik (SDA) predložio je da Skupština KS usvoji deklaraciju u kojoj će osuditi spominjanje u negativnom kontekstu studenata koji pohađaju ili su završili Fakultet za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu, saznaje PRESS.

Treba istaći kako su studente Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA na prošloj sjednici ismijavali zastupnici SDA Mahir Dević i Haris Zahiragić. Iz diskusija Devića i Zahiragića moglo se zaključiti kako ovaj dvojac s omalovažavanjem gleda na osobe koje su časno i pošteno završile državni fakultet.

Čelik je u prijedlogu deklaracije naveo da je mnogo pozitivnih primjera koji govore kako su profesori i diplomanti Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA dali veliki doprinos odbrani Bosne i Hercegovine.

Istakao je i kako su se brojni profesori i svršenici Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA dokazali na menadžerskim i rukovodećim pozicijama koje su im povjerene.

S obzirom na političku klimu koja vlada u Skupštini Kantona Sarajevo već je evidentno kako će prijedlog Mirze Čelika dobiti podršku većine zastupnika. Protiv predložene deklaracije možda samo budu zastupnici iz Kluba SDA.

Podsjećanja radi, omalovažavanje studenata i diplomanata Fakulteta za sport i tjelesni odgoj UNSA prva je u javnom prostoru prije nekoliko godina počela demonstirirati supruga predsjednika SDA i potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Sebija Izetbegović.

(PRESS)

Tagovi: Mirza Čelik SDA