Petak, 05.03.2021.

Budžet Grada Sarajeva “olakšan” za 40.000 KM; Izglasana otpremnina dogradonačelnicima Šariću i Triviću; Četiri vijećnika podlegla pritiscima, evo i koja …

Ponedjeljak, 15.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Nakon što je u javnost dospjela informacija da dogradonačelnici Ivica Šarić i Milan Trivić traže isplatu otpremnina u iznosu od čak 40.000 KM, danas je isto i izglasano.

Vijećnici su se našli pod pritiskom da donesu ovu odluku, a istom su danas podlegli Igor Gavrić, Snežana Omukić, Bajro Biber i Adnan Gušo. Oni su glasali za isplatu otpremnina i na taj način “olakšali” budžet Grada u trenutku kada se država nalazi u krizi zbog posljedica korona virusa za 40.000 KM.

Podjećamo Šarić i Trivić su oni nakon što su imenovani na svoje pozicije u Gradu, napravili prekid kako bi se penzionisali po povoljnim uvjetima, te svoj radni odnos na poziciji dogradonačelnika nastavili odmah dan poslije, a potom su na osnovu toga zatražili svoje otpremnine, pored svih beneficija koje su uživali u prethodnom periodu, pored plate koju su primali ali i penzije koja im je uplaćena.