Subota, 27.02.2021.

U susret novom pokušaju izbora gradonačelnika Mostara: Adela Gosto (PMP) – Guzin i Kordić su veliki ljudi, ali problem su njihove političke opcije

Ponedjeljak, 15.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Adela Gosto, vijećnica Prve mostarske partije u Gradskom vijeću Mostara, kazala je uoči sutrašnje sjednice da ne zna koji je od dva kandidata za gradonačelnika bolji čovjek, ali da su problem političke opcije iz kojih dolaze.

Moj lični stav – ne znam koji je čovjek bolji, dr. Zlatko Guzin ili dr. Mario Kordić. Dva vrhunska doktora. Dva ugledna građanina bez mrlje. Moj najveći problem je što dolaze iz pogubnih političkih opcija, odatle je dolazio moj otpor, napisala je Gosto na Facebooku.

Kazala je da njen glas ne bi bio upitan da su nezavisni kandidati.

Ovako su ponovo uspjeli da nas stave pod ucjenu kao da vodimo nacionalni rat i da moramo izabrati između Bošnjaka i Hrvata. Samo iz ovih razloga sam pokušala da to bude iz reda Ostalih. Ako ćemo pričati o ljudima, onda mogu reći da su obojica kandidata veliki ljudi, zaključila je Gosto.

Podsjećamo, upravo Gosto je predložila Armana Zalihića (SDP) za gradonačelnika Mostara, što je izazvalo nesuglasice u Bh. bloku s obzirom da je zajednička kandidatkinja bila Irma Baralija, piše Klix.