Subota, 08.05.2021.

SJEDNICA SKUPŠTINE BPK – opozicija odbila prisustvovati, traže vraćanje u zakonske okvire, Ridžal koji je automobilom udario policajca ostao na poziciji predsjednika komisije za sigurnost

Četvrtak, 15.04.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

U BPK Goražde u toku je održavanje 15. redovne sjednice Skupštine BPK sa obimnim dnevnim redom.

Istoj prisustvuje samo 13 poslanika. Poslanici opozicije (LS BiH, SDP, NS i samostalni poslanici) ne prisustvuju sjednici zbog nepoštivanja Ustava FBiH, Ustava BPK Goražde i Poslovnika Skupštine BPK Goražde, te stavova i preporuka OHR-a i visokog predstavnika Valentina Inzka. Njihov ovakav stav će, kako su naveli, ostati nepromijenjen sve dok se rad ovog zakonodavnog tijela ne vrati u pravne okvire.

DOPIS KOJIM OPOZICIJA OBAVJEŠTAVA SKUPŠTINU BPK I OHR ZBOG ČEGA NEĆE PRISUSTVOVATI SJEDNICAMA

Kako PRESS saznaje na današnjoj sjednici našla su se i određena razrješenja, no ne i ono najvažnije i koje je bilo za očekivati, a to je razrješenje predsjednika komisije za sigurnost u Skupštini BPK Goražde, Ridžal Ramiza. On je naime sredinom marta ove godine vozilom, u pripitom stanju udario policijskog službenika UP Goražde i udaljio se sa lica mjesta.

RODŽAL RAMIZ, PREDSJEDNIK KOMISIJE ZA SIGURNOST U SKUPŠTINI BPK GORAŽDE

O ovom nemilom događaju KT Goražde vodi istragu, a ono što je javnost minimalno očekivala je njegova smjena sa pozicije predsjednika pomenute komisije.

(PRESS)