Srijeda, 28.07.2021.

PRESS DONOSI PREPISKE: ŽENE SDA CENTAR zaratile u svojoj Viber grupi – ko je kome ‘pravio podvale’? “Vrh stranke mora znati, nema više ovaca”

Utorak, 15.06.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Nakon što je na čelo Općinskog odbora SDA Centar došao Ahmed Čorbo koji se nedavno učlanio u ovu stranku to je izazvalo veliko negodovanje među članstvom. Da postoje evidentni problemi u ovoj općinskoj organizaciji potvrđuju i prepiske iz Viber grupe ‘Žena SDA Centar” u čijem je posjedu portal PRESS.

Naime problem je navodno nastao u trenutku kada je bez ikakvih konsultacija odlučeno da se postojeće povjereništvo žena u ovoj općinskoj organizaciji zamijeni potpuno novim, novim licima, uglavnom nepoznatim ženama koje su do tada aktivno sudjelovale u radu ove organizacije i dugogodišnje su članice stranke.

Očigledno da je kadrovska politika SDA odlučila ‘potrati’ sve stare i dokazane članove i članice, a okrenuti se novim licima. Novi ljudi u suštini trebalo bi da budu osvježenje i da obogate i ojačaju postojeće strukture, no kako nikada do sada SDA nije znala kvalitetno umrežavati ljude i širiti mrežu, tako je i ovaj put njihova ovakva naprasna odluka izazvala veliko nezadovoljstvo, a vjerovatno i ubrzo odliv i isčlanjenje velikog broja članstva.

Iako nam je kantonalni zastupnik Haris Zahiragić osmjehujući se najavio povratak nekih starih kadrova, predlažemo mu da obuzda ishitrene izlive radosti i preuranjena veselja i uvjeri se u nezadovoljstvo koje vlada.

Prepiske dostupne u galeriji: