Subota, 08.05.2021.

Dok u RS-u još uvijek nema dovoljno vakcina, Cvijanović hvali Srbiju: I mi dijelimo njihov uspjeh

Petak, 16.04.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović izjavila je danas da je strateški interes Srpske realizacija zajedničkih projekata sa Srbijom kao što su “Buk Bijela”, Aerodrom Trebinje, gasifikacija Republike Srpske i izgradnja auto-puta.

– To su projekti za koje su zainteresovani naši građani i sigurna sam da će se te stvari realizovati, kao što su se realizovale i sve druge, rekla je Cvijanović novinarima nakon sastanka u Beogradu sa premijerom Srbije Anom Brnabić.

Cvijanović je istakla da Srbija i Republika Srpska godinama dobro sarađuju i trude se da realizuju projekte koji su dobri za građane.

– Uvijek je najvažnije da su to oni projekti koji se i realizuju sa Srbijom i zbog toga postoji uvjerenje da su to one stvari koje će sigurno trajati, dobre stvari i jednima i drugima, rekla je Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je čestitala Srbiji na svemu što je uradila tokom krize i što je uspjela da se pozicionira na vrhu ozbiljnih država.

Ona je navela da i Republika Srpska, zahvaljujući jakoj Srbiji, zna da ima i određeni komoditet i određenu sigurnost kada je u pitanju ova epidemiološka situacija.

Cvijanović je istakla da je zadovoljna zbog činjenice da se Srbija, po ko zna koji put, i u ovoj krizi pokazala kao jaka i ozbiljna država sa svim svojim mehanizmima koje je stavila u punu funkciju.

– Čestitam Srbiji na svemu onome što je uspjela da uradi tokom ove krize i pozicionira se na vrhu ozbiljnih država, uspješnija od mnogih u Evropskoj uniji i šire, a mi u Republici Srpskoj zagledani u te uspjehe zato što znamo da ih i mi na određen način djelimo, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjedica Republike Srpske se još jednom zahvalila za realizaciju brojnih projekata koji su u proteklim godinama, kako je rekla, ostavili trag širom Republike Srpske i za posvećenost Vlade, premijera i predsjednika Srbije tome, javlja Srna.