Petak, 05.03.2021.

Britanski princ Philip primljen u bolnicu

Srijeda, 17.02.2021. | Globus | Najnovije | Vijesti | Autor

 Princ Philip, 99-godišnji suprug kraljice Elizabeth, primljen je u bolnicu u utorak navečer kao mjera predostrožnosti od oboljenja koje nije povezano s Covidom.

Princ, čija je zvanična titula vojvoda od Edinburgha, ušetao je u bolnicu bez tuđe pomoći nakon što se kratak period osjećao loše, saopćio je izvor iz kraljevske palate.

– Vojvodin prijem u bolnicu mjera je predostrožnosti, po savjetu liječnika njegove visosti, nakon što se osjetio loše – navodi Buckinghamska palata u saopćenju.

On je u bolnici kralj Edward VII u Londonu i očekuje se da će ostati u njoj nekoliko dana radi pregleda i odmaranja.

On nema bolest vezanu s COVID-19, saopćio je kraljevski izvor.

Kraljica (94) ostaje u dvorcu Windsor u blizini Londona, gdje kraljevski par boravi rokom britanske pandemije koronavirusa. Oboje su primili prvu dozu vakcine protiv COVID-19 u januaru.

Philip je rijetko viđan u javnosti nakon što je odstupio sa zvaničnih dužnosti u augustu 2017. On je ranije primljen u bolnicu krajem 2019.

Bivši mornarički oficir rođen u Grrčkoj, Philip, imao je nekoliko boravaka u bolnici tokom protekle decenije, uključujući liječenje od zaraze u 2017. i hirurški zahvat na članku, prenosi Reuters. 

(FENA)