Subota, 27.02.2021.

Jasmina Biščević-Tokić u odbrani časti porodice Izetbegović

Srijeda, 17.02.2021. | BiH | Vijesti | Autor

Jasmina Biščević Tokić, zastupnica Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo, stala je u odbranu svog stranačkog šefa Bakira Izetbegovića, poručivši da nivo komunikacije predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića ne odgovara ni ulici.

“Konaković je posljednjim komentarom da ‘više voli BiH nego što predsjednik Izetbegović voli suprugu Sebiju’ pokazao da ne poštuje brak i porodicu te da nije moralno i politički dorastao poziciji koju trenutno obnaša”, napisala je Biščević-Tokić na Facebooku.

Napominje kako takav nivo komunikacije ne odgovara ni ulici, a naročito ne javnom političkom diskursu u kojem se Konaković pokušava predstaviti kao relevantan faktor.

“Prizemni vokabular, izostanak manira i zadiranje u tuđu privatnost potvrđuju da Konaković ne preza ni od čega u borbi za vlast, pa čak ni od uvreda najsvetijih vrijednosti kao što su brak i porodica”, istakla je Bišćević-Tokić.

Navodi da ovakvim istupima Konaković šalje veoma lošu poruku građanima Kantona Sarajevo, lošiju čak i od one da je u sistemu o čijoj sigurnosti brinu kadrovi Naroda i pravde potrebno biti naoružan ili da ta stranka ima vojsku spremnu za fizičke obračune.