Ponedjeljak, 08.03.2021.

Sud BiH odbio žalbu Srđana Srdića; Akt stigao na adresu Općine, a do “raspleta” događaja oko Gradskog vijeća isti zadržala uposlenica Općine, njegova supruga “koja nema nikakve veze sa njim”

Srijeda, 17.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Srđan Srdić koji u Općinsko vijeće Novog Grada već dva mandata ulazi sa listi, prvo DF-a, a potom NiP-a, te nakon toga, kako tvrde njegove kolege postaje nezavisni zastupnik samo kako bi imao veću naknadu, uložio je žalbu Centralnoj izbornoj komisiji jer je ‘napravio pogrešku prilikom predaje liste’, te na taj način obustavio izbor vijećnika za gradsko vijeće sve do danas.

VEZANI TEKST: Srđan Srdić borac za pravdu al’ po tuđim leđima – 4.000 KM državnih para mjesečno u džep, supruga zaposlena u Općini; On se brani: Moja supruga nema nikakve veze sa mnom

Nijaz Džaka (NiP), zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća pojasnio je tada Srdićeve namjere:

“Srdić je ima namjeru da sačeka da se održi sjednica Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, te na osnovu rezultata izbora iz te gradske Općine pripremio bi svoju strategiju za glasanje u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, jer bi mu bila jasnija slika kakav je raspored nebošnjaka u Gradskom vijeću.

Odgovor je napisan isti dan, a otpremljen dan poslije, dakle stigao je brzo, no stigao je u ruke njegove supruge koja je za vrijeme njegovog mandata uposlena u Općinu Novo Sarajevo, te koja radi u šalter sali Općine.

Žalba je odbijena kao neosnovana uz obrazloženje i zbog čega:

Nakon što akt nije danima dospijevao u Općinsku službu vijeća, a sve druge gradske općine uredno izvršile odabir gradskih vijećnika, nadležna općinska služba obratila se Sudu Bosne i Hercegovine, te tražila da se dostavi dokaz o uručenju rješenja.

Sud BiH 16.02.2021. godine dostavlja na adresu Općine Novo Sarajevo akt u kojem obavještava da je rješenje koje je dostavljeno Općini Novo Sarajevo 12. februara, preuzela Sanja Srdić – supruga, te kao dokaz toga šalju i potpisanu dostavnicu.

Bilo kako bilo sjednica je večeras održana, a izabrani su i gradski vijećnici. Kalkulacije i kombinacije vjerovatno instruirane i od trenutnog rukovodstva Grada nisu upalile i gradonačelnik će ipak biti Bogić Bogićević.