Utorak, 27.07.2021.

Sebija ne preza ni od čega – nakon što joj nije uspjelo sa Ismetom Gavrankapetanovićem, nastavila sa proganjanjem njegove sestre Fatime! Evo šta je planirala…

Subota, 17.07.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti | Autor

Nakon što je svu svoju energiju duži period bila usmjerila prema ličnoj i profesionalnoj diskreditaciji prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, Sebija Izetbegović bila je primorana da prestane sa tim.

Kako je prof. dr. Gavrankapetanović imenovan na mjesto direktora Opće bolnice, tako se Izetbegović morala pomiriti da je u ‘ratu’ koji je usamljeno vodila protiv njega, izašla kao poražena.

I ne samo to – kao potvrda njegovom radu i pristupu kojem bi svako trebao težiti, došli su brojni prelasci sa KCUS-a upravo u Opću bolnicu. Bježanje od pritiska, mobinga, ličnog animoziteta profesorice prema uposlenima iz najrazličitijih razloga, postali su na KCUS-u svakodnevnica.

Opterećenost aferama kao što su afera ‘Nadin’, respiratori, pisma anesteziologa, ispovijedi pacijenata i članova porodica umrlih od koronavirusa, pa sve do upitne diplome magistarskog studija, nije bilo dovoljno da Sebija ‘povuče ručnu’ i posveti se sebi i predmetima koji se vode protiv nje i institucije na čijem je čelu.

Tražeći način da se ‘osveti’ svima koji su se našli na njenom putu koji je za sebe bila zamislila došla je do, ni manje ni više nego sestre prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića. Naime kako PRESS saznaje, Izetbegović vrši ogroman pritisak na dekana Medicinskog fakulteta prof. dr. Mirsada Dorića da Doc. dr. Fatimu Gavrankapetanović- Smailbegović izbaci iz nastavnog procesa.

Doc. dr. Fatima Gavrankapetanović – Smailbegović od 2016. godine imenovana je na mjesto direktora Discipline za ginekologiju i porodiljstvo Univerzitetsko kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te je viši asistent na Medicinskom fakultetu UNSA.

Zamisao Sebije Izetbegović je da iskoristi sestru direktora Opće bolnice kao sredstvo kojim će i njemu napakostiti, ali ono što joj je još važnije jeste što bi odlaskom prof. dr. Gavrankapetanović – Smailbegović upravo Sebija Izetbegović ostala jedina na ovoj katedri za studente, što, očigledno želi sebi da i osigura.

Kako nezvanično saznajemo prof. dr. Gavrankapetanović – Smailbegović trenutno se nalazi na bolovanju, a za to vrijeme radi se sinhronizovano sa dekanom Medicinskog fakulteta na realizaciji ovog plana.

(PRESS)