Petak, 05.03.2021.

Zahiragić protiv Hadžihafizbegovića: Imamović je puno bolji od Emirove kandidatkinje, njega trebamo gurati…

Četvrtak, 18.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić posljednjih sedmice posebno se aktivirao kako bi spriječio potencijalni izbor Ines Tanović za direktoricu Filmskog centra u Sarajevu, a koju je podržavao Zahiragićev stranački kolega Emir Hadžihafizbegović , piše PRESS.

Kako nezvanično saznajemo, Zahiragić je danima ukazivao potpredsjednici Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i suprugi predsjednika SDA Sebiji Izetbegović zbog čega bi bilo loše ukoliko se na ovu poziciju izabere kandidatkinja koju predlaže bh. glumac Emir Hadžihafizbegovića.

Od samog početka Zahiragić je na mjestu direktora Filmskog centra u Sarajevu vidio režisera Ahmeda Imamovića, a koji se na samom kraju prošle godine učlanio u SDA. Zahiragić je, pored lobiranja kod Sebije Izetbegović, otvoreno lobirao za Imamovića i kod drugih funkcionera SDA.

Kako saznajemo, čak je isticao da se Imamović treba izabrati za šefa kulture SDA tj. da se Hadžihafizbegović u potpunosti treba marginalizirati. S obzirom na to da je otvoreno radio protiv Tanović očito je da postoje određena neslaganja Zahiragića s Hadžihafizbegovićem.

Da je Zahiragić uspio ostvariti svoj cilj pokazuju informacije o tome da je Ahmed Imamović najbolje rangirani kandidat za direktora Filmskog centra u Sarajevu. Tanović je nakon završene konkursne procedure imala manje bodova od Imamovića, a mediji koje kontroliše SDA čak su izvijestili kako je zbog toga verbalno napala člana Nadzornog odbora Milenka Prstojevića.

Zahiragiću je podršku u eliminisanju kandidatkinje Hadžihafizbegovića sve vrijeme davao zamjenik povjerenika SDA u Općinskom odboru Centar Ahmed Čorbo koji je u Centrali SDA neformalno zadužen za medije.

(PRESS)