Utorak, 27.07.2021.

Potpuno rasulo u Goraždu: Zbog šurovanja sa SDA, iz stranke istupio predsjednik KO A SDA Musa Adžem

Petak, 18.06.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Musa Adžem predsjednik KO A SDA u Goraždu istupio je iz stranke i podnio ostavku na sve stranačke funkcije. On je uputio pismo u kojem je pobliže pojasnio razloge za svoj potez.

Isto tako, samovoljno i bez traženja stava organa A SDA su glasali protiv smjene predsjednika komisije za sigurnost u skupštini BPK Gorazde (SDA) koji je u martu ove godine na brutalan način napao policijskog službenika UP policije Goražde pregazivši ga vozilom, navodi se između ostalog u pismu.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Poštovani predsjedniče,

Obavještavam Vas da podnosim neopozivu ostavku na poziciju predsjednika KO A SDA i istupam iz članstva, čime ostajete bez vijećnika u Gradskom vijeću Goražde.

Razlog za to je činjenica da poslanici A SDA u Skupštini BPK već duže vrijeme ne poštuju stavove organa stranke A SDA i da su pod direktnim utjecajem nekih koalicionih partnera, prije svega mislim na ljude iz SDA.
Također, poslanici u skupštini BPK Goražde su samoinicijativno podržali koalicione partnere i direktno se involvirali u trgovinu Kantonalnom bolnicom Goražde i MUP BPK Goražde, podržavajući interese trgovaca i mešetara.

Isto tako, samovoljno i bez traženja stava organa A SDA su glasali protiv smjene predsjednika komisije za sigurnost u skupštini BPK Gorazde (SDA) koji je u martu ove godine na brutalan način napao policijskog službenika UP policije Goražde pregazivši ga vozilom.

Takođe, na 16. Redovnoj sjednici skupštine BPK Goražde smijenjen je direktor Direkcije za ceste BPK Gorazde (A SDA), samo zato što je časno i pošteno radio svoj posao.
Sve ovo i još puno drugih stvari o kojima ne želim da vas zamaram više su nego dovoljan razlog za podnošenje ostavke i istupanje iz stranke, napisao je Musa Adžem.