Subota, 06.03.2021.

Sifet Podžić o zapošljavanju pjevača Fazle: Birao sam sposobne, ministarstvo pravi jedan media centar koji će biti finansiran sa par desetina hiljada dolara

Petak, 19.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Gostujući na N1 televiziji ministar odbrane Sifet Podžić pojasnio je i zapošljavanje Muhameda Fazlagića Fazle poznatog po učešću na Evroviziji sa pjesmom ‘Sva bol svijeta’, na mjesto njegovog savjetnika.

“Iskreno moram reći hvala za to pitanje. Nemam puno vremena da čitam po portalima i to se dešavalo kad sam se borio sa covidom. Vi ste prvi koji je mene upitao oko Muhameda Fazlagića Fazle. Meni je prosto bilo neprijatno prema čovjeku kad sam vidio šta se sve piše”, rekao je Podžić.

“Ministarstvo odbrane ima u planu sa jednom međunarodnom organizacijom da radi media centar, to su oni koji će sa vama sarađivati. To će biti finansirano sa par desetina hiljada dolara od strane međunarodne organizacije. Preporučeno mi je, da je na sličnom projektu Fazlagić već radio”, dodao je ali nije želio reći od koga je preporuka došla i da li je riječ o Željku Komšiću.

“Angažovao sam Fazlagića na drugi, treći susret, na preporuku nekih ljudi, samo za ovaj projekat. Rekao sam – radit ćete ovaj prjekat, Fazlagić će raditi u ovom timu i on je taj koji će mene izvještavati.”

“On se vodi kao savjetnik u Kabinetu jer mi imamo trenutno ograničenje da imamo zabranu za upošljavanje čak i po ugovoru o djelu ali jednostavno ne pada mi na pamet da moljakam za ruke za jedno mjesto, zato sam ostavio sebi u kabinetu jedno mjesto tako kad mi neko zatreba i imam pravo. Imam pravo na šest ljudi koje sam mogao dovesti sa sobom, doveo sam dva, ostale sam uzeo iz sistema. Birao sam sposobne”, zaključio je svoje pojašnjenje Sifet Podžić.