Nedjelja, 07.03.2021.

U akciji policije uhapšene tri osobe, upućen poziv građanima u BiH

Petak, 19.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka su 17. i 18. februara 2021. godine pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci izvršili pretrese na više lokacija na području Banjaluke i tom prilikom uhapsili tri osobe inicijala Đ. J., N. V. i N. K. koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela „Prevara“ i „Izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića“.

Navedene osobe se sumnjiče da su tokom prošle i ove godine, a i ranije, lažno se predstavljajući kao zaposlene i odgovorne osobe u preduzećima “Pro-ba”, „Aventus“ d.o.o. i „Beling“ iz Banjaluke dovodili u zabludu odgovorne osobe iz više privrednih društava sa područja BiH i tom prilikom od istih uzeli raznu robu u vrijednosti od oko 140.000 KM, kojim djelom su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist, a na štetu privrednih društava sa područja BiH.

U okviru pretresa stambenih objekata koja koriste uhapšene osobe, policijski službenici su pronašli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret.

“Imajući u vidu da je istraga protiv ovih osoba u toku, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva sva privredna društva koja su prilikom poslovnog odnosa sa preduzećima Pro-ba, Aventus i Beling i osobama Đ. J. i N. V. oštećena u poslovnoj saradnji, da podnesu prijavu Upravi kriminalističke policije MUP RS”, navode iz policije.