Subota, 27.11.2021.

Kontakti i klijenti Vasvije Vidović dobili čudne poruke, hakovan i telefon advokatice?

Utorak, 19.10.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Nakon što je prošle sedmice advokatica Vasvija Vidović potvrdila da se našla na udaru hakera koji su joj hakirali računar i pobrisali sve podatke o predmetima, danas joj je hakiran i mobilni telefon.

Svi kontakti u telefonu Vidović dobili su SMS sljedećeg sadržaja:

„Procurile su informacije i o tebi, nazovi me što prije. Vasvija Vidović 061……“, piše u SMS poruci sa brojem koji koristi Vidović a na koju nije moguće odgovoriti niti ima takva opcija. 

Poruka koju su dobili svi kontakti u mobilnom telefonu 

Poruke su dobili i neki novinari, a Vidović je sve prijavila istražnim organima koji provode istragu. Slučaj hakiranja računara prijavila je Federalnoj upravi policije. 

Do Vidović nismo uspjeli doći jer joj je telefon zauzet, ali je jasno da je riječ o vrlo neprijatnoj situaciji i teškom napadu na privatnost advokatice Vidović koja sada svojim kontaktima među kojima su ozbiljni ljudi mora objašnjavati o čemu je riječ. 

Sutra bi na Sudu BiH trebao biti nastavak suđenja u slučaju „Respiratori“ u kojem Vidović i advokatica Nina Karačić zastupaju premijera FBiH Fadila Novalića.

Vidović je nakon suđenja u ovom slučaju 15. oktobra kazala novinarima da ona hakiranje računara ne može dovesti u vezu sa ovim slučajem, ali da je indikativno šta se dešava.