Srijeda, 24.02.2021.

Da li je SDA “pustila niz vodu” Fadila Novalića? Bakiru i Sebiji srcu prirastao Kapidžić…

Srijeda, 20.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Stranka demokratske akcije (SDA), prema nezvaničnim informacijama, izgleda da je “pustila niz vodu” premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalić, piše PRESS.

Uprkos tome što predsjednik SDA Bakir Izetbegović u javnosti pokušava na sve načine opravdati aferu “Respiratori”, prema nezvaničnim informacijama Izetbegović je itekako svjestan grijeha premijera FBiH Fadila Novalića.

Ne zamjeri lider SDA Novaliću spornu nabavku respiratora koliko mu na teret stavlja što je u kompletnu priču o nabavci respiratora uvučena i njegova supruga Sebija Izetbegović, a koja se spominje kao nepoznata ženska osoba iz Viber prepiske koja je Novaliću naredila nabavku respiratora.

Naši izvori iz SDA otkrivaju da je Izetbegović, uz aminovanje supruge Sebije, odlučio da eutanizira političku karijeru Fadila Novalića. Većem krugu ljudi unutar SDA navodno je već rečeno kako Novalić neće biti kandidat SDA za novog-starog premijera FBiH već da će to biti bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Faruk Kapidžić.

Novalić će ostati na poziciji predsjednika Vlade FBiH zbog sile ne/prilika, odnosno zbog nemogućnosti koalicionih partnera da imenuju novi saziv Vlade FBiH. Međutim, kada HDZ jednog dana odustane od blokada i pristane na formiranje Federalne vlade u njoj, prema svim procjenama, neće sjediti Novalić.

Ipak, ovakav razvoj dešavanja treba uzeti s rezervom. SDA je stranka bez bilo kakve vizije i u SDA se odluke donose na osnovu raspoloženja u vili na Poljinama.

(PRESS)