Petak, 05.03.2021.

Kristić i Hadžiahmetović u posjeti Dobrinji: Najavili pomoć Kantona Sarajevo

Subota, 20.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Građani koji žive u ulici Petra Tiješića u naselju Dobrinja IV, godinama čekaju na obnovu zgrade oštećene tokom opsade Sarajeva.

Posjetili su ih jučer ministar Enver Hadžiahmetović i dopredsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić, te najavili pomoć Kantona u rekonstrukciji fasade, krova i instalacija.

Zgrada u kojoj ljudi žive je u veoma lošem stanju i potrebno je u kratkom periodu izvršiti rekonstrukciju. Osim Kantona, moraju se uključiti Općina Novi Grad i upravitelj, no i ako ne bude te vrste podrške, mi ćemo finansirati ovaj projekat u okviru naših mogućnosti, rekao je ministar Hadžiahmetović.

Arnel Hodžić je godinu i po predstavnik etažnih vlasnika 5 ulaza u okviru zgrade u kojoj žive 82 porodice. Ističe da imaju mnogo problema, jer je zgrada bila na prvoj liniji i pretrpila je velika oštećenja.

Uprkos preko 20 podnesaka prema općinskim i kantonalnim vlastima, ovo je prvi put da se neko odazove pozivu građana. Bez pomoći vlasti mi nismo u mogućnosti sami da izvršimo sanaciju zgrade, rekao je Hodžić.