Četvrtak, 25.02.2021.

Magla i niska oblačnost smanjuje vidljivost na putevima u višim predjelima

Subota, 20.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima u višim predjelima, a izdvajaju se šire područje Livna, Kupresa i Tomislavgrada. Saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, a povećana je opasnost od odrona. 

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja. Zbog radova na asfaltiranju u tunelu sutra  će dolaziti do povremene obustave saobraćaja za teretna vozila.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Kaonik.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA)