Utorak, 09.03.2021.

Zastupnici Kantona Sarajevo 3. marta o brojnim pitanjima, sjednica online

Subota, 20.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo utvrdio je na današnjoj sjednici da se u srijedu, 3. marta ove godine, sa početkom u 10:00 sati, održi 33. Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

Ova sjednica Skupštine KS će se održati online i bit će emitovana uživo u programu Televizije Sarajevo, kao i putem web stranice TVSA.

Zastupnici će na najavljenoj sjednici raspravljati, između ostalog, o prijedlozima Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, Zakona o izmjeni Zakona o šumama Kantona Sarajevo, Zakona o izmjeni Zakona o nadležnostima organa vlasti Kantona Sarajevo u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, po skraćenim postupcima, kao i Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo, Prijedlogu Odluke kojom se daje saglasnost na Nacrt Ugovora o zakupu dijela prostora – južno krilo Doma mladih koji se zaključuje između KJP CENTAR “SKENDERIJA” d.o.o. Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, kao i brojnim izvještajima, informacijama i saglasnostima.