Četvrtak, 25.02.2021.

Tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak zbog prisluškivanja Vučića

Četvrtak, 21.01.2021. | Najnovije | Region | Vijesti | Autor

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je predistražni postupak u vezi sa neovlašćenim prisluškivanjem predsjednika Vučića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, u skladu sa ovlašćenjima iz Zakonika o krivičnom postupku i Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, pokrenulo predistražni postupak u vezi navoda o neovlašćenom prisluškivanju predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i to dana 15. decembra 2020 godine, stavljanjem zahtjeva za prikupljanje potrebnih obavještenja Ministarstvu unutrašnjih poslova RS. Ovaj zahtjev je dopunjen dana 14. 01. 2021 godine.

Cilj predistražnog postupka je da se provjere sve informacije i obavještenja koja su neophodna za rasvjetljavanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, a u pravcu otkrivanja učinilaca i krivičnih djela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal.

Predistražni postupak je u toku i u interesu njegovog nesmetanog vođenja Tužilaštvo za organizovani kriminal detalje ovog postupka neće iznositi u javnost.

O rezultatima predistražnog postupka po njegovom okončanju, Tužilaštvo za organizovani kriminal, će obavijestiti javnost.

(B92)