Subota, 06.03.2021.

Bošnjaci Srebrenice poslušali poziv za bojkot, samo 166 ih je izašlo na izbore

Nedjelja, 21.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Predstavnik Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” Ćamil Duraković osvrnuo se, nakon zatvaranja biračkih mjesta, na današnje, ponovljene izbore u Srebrenici.

Duraković je na izjavio da je najvažnija poruka bojkota izbora u Srebrenici ta, da bošnjaci u ovom gradu imaju jedinstvo, bez obzira koliko to neko osporavao.

“Skepticima koji su sumnjali i pokušali obezvrijediti naše jedinstvo i čvrstu odluku da bojkotujemo današnje neregularne izbore, želim saopštiti da je u Srebrenici od tri hiljade Bošnjaka na biračkom spisku glasalo njih 166. Ne ulazeći u to kako i za koga je danas glasalo 166 Bošnjaka, to nije dovoljno niti za jedan odbornički mandat”, napisao je u svojoj objavi Duraković.

Poručio je da sada čekaju odluku Ustavnog suda BiH, nakon koje će znati kako i šta dalje.

“Ako izuzmemo ucjene, prijetnje, plaćanja socijalno-ugroženim, s ponosom mogu reći – sačuvali smo naše dostojanstvo. Mi nismo nikome prijetili, plaćali niti ucjenjivali. Ponosan sam što je moj narod danas izabrao dostojanstvo umjesto straha, interesa i nepravde. Naša borba nije laka, ali je sigurno nastavljamo. Hvala vam i ponosan sam”, poručuje Duraković.

Podsjećamo, probosanske snage u Srebrenici su ukazivale na probleme u izbornom procesu, pogotovo kada je riječ o glasanju poštom, a zbog sumnje da će nepravilnosti biti ponovljene, odlučili su da bojkotuju izbore, prenosi Klix.