Subota, 27.02.2021.

Ovo je ubica manekenke: Prije 23 godine udavio djevojku, drugu iskasapio nožem

Ponedjeljak, 22.02.2021. | Najnovije | Region | Vijesti | Autor

Marjan Stamenković (47) iz Vranja, koji se sumnjiči da je u subotu ubio Saru Asanović (27), prije 23 godine udavio je djevojku, a 2006. drugoj je nanio nožem teške povrede. Policija i dalje traga za Stamenkovićem, koji je navodno izašao iz zatvora u januaru.

Tragedija se dogodila u subotu oko 18 sati u kafiću na benzinskoj pumpi u blizini glavne autobuske stanice u Vranju. Nesretna djevojka, koja je pogođena sa šest metaka, preminula je na licu mjesta, a poslije zločina ubica je pješice otišao s pumpe.

Sjedjela na pumpi

Djevojka je sjedela sa jednim muškarcem u kafiću na pumpi i pila kafu. Potom je ušao napadač, ispalio nekoliko hitaca u nju i pobjegao. Zasad se pretpostavlja da su Marjan i Sara bili u vezi – priča izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni Marjan ima podeblji krivični dosije i ukupno je 12 godina bio u zatvoru.

On je u noći između 12. i 13. januara 1998. udavio Vranjanku A. T. Marjan je 22. novembra 2006. drugu djevojku nekoliko puta ubo u grudi, a također je povrijedio nožem i njenog pratioca. Srećom, djevojka je preživela. Za ubistvo je u Okružnom sudu u Vranju osuđen na sedam godina zatvora, a nakon žalbe tužilaštva Vrhovni sud je kaznu preinačio na devet godina – piše portal Vranje.

Kako pričaju mještani, Sara je bila udata pa se razvela.

Zabavljala se sa jednim Turčinom u Vranju, jer je on radio ovde, valjda na izgradnji auto-puta, i udala se u Turskoj. Imala je dobar brak, čuvali su je i njegovi roditelji, ali kako je govorila, nije mogla da se prilagodi načinu života u turskoj porodici. Vratila se ubrzo u Vranje. Nakon prvog braka govorila je da joj ne pada na pamet da se ponovo uda jer je još mlada – pričaju mještani.Sara Asanović je, prema riječima mještana i poznanika, bila izrazito lijepa i atraktivna djevojka.

Bavila se manekenstvom

Bavila se manekenstvom, učestvovala je i na manifestaciji Karanfil devojče u Vranjskoj Banji, bila svojevremeno i mis šarma za jug Srbije. Potiče iz dobre porodice. Otac je zaposlen u lokalnom preduzeću, majka radi po kućama za dnevnicu. Skromni ljudi, fini, ovo je šok za sve – pričaju mještani i dodaju da Sara ima brata koji s porodicom živi u Švedskoj i da on zbog korone dugo nije dolazio u Vranje.