Četvrtak, 28.10.2021.

Koliko funkcija istovremeno može obnašati sestrić Melike Mahmutbegović (SDA)? Direktor, vijećnik, član više upravnih odbora, predavač u školi, potpisnik ugovora o djelu…

Srijeda, 22.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Socijaldemokratska partija, tačnije općinska organizacija Bugojno izdala je oštro saopćenje u kojem se osvrnula na odlazak mladih i obrazovanih iz cijele BiH, pa i Bugojna.

– Nekada jedna od najperspektivnijih općina Jugoslavije, Bugojno, nije u tome nikakva iznimka. Štaviše – Bugojno je grad koji sve brže umire i iz koga svakodnevno bježe ne samo pojedinci nego i cijele porodice, navodi se u saopćenju.

– Odlazi se u zemlje Zapadne Evrope, Sjeverne Amerike, Australiju i Novi Zeland – što dalje, to bolje! A razloga je bezbroj – od svjesnog uništavanja svega što vrijedi u Bugojnu, pa do bezobraznog nepotizma i korumpiranosti kadrova SDA koji već decenijama suvereno vladaju ovim gradom.

Jedan od primjera tog kabadahijskog ponašanja SDA-ovaca koji je izazvao revolt čak i u redovima SDA je slučaj Nedžada Jusića – doktora u bolnici Travnik, koji pored toga ima i ugovor o djelu u Bolnici Bugojno, a usput je i vijećnik u Općinskom vijeću Bugojno, te član Upravnog odbora Bolnice Bugojno, član Upravnog odbora Srednje tehničke škole Bugojno i profesor/predavač u Srednjoj medicinskoj školi Bugojno.

Ali ni to mu nije bilo dovoljno pa mu je otac, kao penzioner, sklopio ugovor o djelu u Binas d.d Bugojno, a brat Omer odrađuje drugu specijalizaciju u Sarajevu (prvu u Tuzli je napustio), te je član Upravnog odbora Doma zdravlja Bugojno. I svi iz samo jedne porodice, kao da u Bugojnu nema ni stručnjaka ni nezaposlenih koji bi se mogli zasta posvetiti svakoj od ovih funkcija i neusporedivo ih kvalitetnije raditi nego prezaposleni i preplaćeni Jusići, stoji u saopćenju.

Jusić je inače sestrić potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović (SDA).