Subota, 27.11.2021.

Mekić o sukobu sa Zahiragićem: Ne mogu više da šutim…

Petak, 22.10.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Nakon što je današnja sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta jer je došlo do verbalnog, a skoro i fizičkog sukoba, skupštinskih zastupnika Harisa Zahiragića (SDA) te Amela Mekića (Narod i pravda), a “pale” su i teške riječi putem društvenih mreža.

Tako Zahiragić tvrdi da mu je Mekić, između ostalog, opsovao majku te prijetio da će ga udariti.

“Maloprije mi je Amel Mekić – zastupnik Naroda i Pravde na skupštinskim hodnicima, u prisustvu Elmedina Konakovića, Aljoše Čampare, Vedrana Jakupovića, Harisa Plehe, Zvonka Marića i još nekoliko zastupnika i uposlenika stručne službe, kazao.

‘J… li ti majku, štocem ću te opaliti’ – i nasrnuo na mene, a nakon čega ga je kolega Konaković izveo iz hodnika”, napisao je Zahiragić na Facebooku.

U želji da saznamo i “drugu stranu priče”, kontaktirali smo i Mekića koji je kratko prokomentarisao ovaj događaj.

“Ne mogu se spuštati na njegov nivo. Znaju ljudi ko je on, a ko sam ja. Zna se sve”, rekao je Mekić za portal Radiosarajevo.ba.

Na pitanje šta je bio uzrok ovakvog sukoba, Mekić je rekao:

“Ne mogu više na pravdi Boga da šutim kad on dobacuje, petlja i laže. To je najkraće što vam mogu reći”, napomenuo je Mekić.

Podsjetimo, Zvonko Marić (SBB) razvadio je Mekića i Zahriagića te je za Radiosarajevo.ba opisao šta se danas dogodilo:

“Iz sale se sukob prenijelo u hodnik zgrade. Neprimjereno je sve bilo. Trajalo je oko 30 sekundi. U prvi mah sam mislio da se šale, a onda su pale teške riječi, psovke, svađa… Uspio sam ih razvaditi, jer sam bio u blizini. Odmah je prekinuta sjednica, a Klub SDA je napustio i otišao. Ovo je besmislica i nema nikakvog opravdanja”.