Ponedjeljak, 20.09.2021.

Aleksandar Vučić: Izjava Bakira Izetbegovića više govori o njemu nego o Srbima, mi smo dobar narod baš kao što su i Bošnjaci dobar narod

Nedjelja, 24.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, izjavio je da će Srbija u naredna 72 sata postati druga zemlja u Evropi i peta u svijetu po stopi vakcinacije protiv koronavirusa.

– Srbija je trenutno četvrta u Evropi po stopi vakcinacije. Vjerujem da ćemo u naredna 72 sata biti čak drugi u Evropi, a za isto vrijeme možemo doći do petog mjesta u svijetu, istakao je Vučić.
 
On je dodao i to da je sada gotovo nemoguće doći do vakcine i da Srbija trenutno dobija manje vakcina od Pfizera nego što je propisano bilateralnim sporazumom, javljaju srbijanski mediji. Isto tako, izrazio je zabrinutost zbog pojave novog soja koronavirusa.

Osim trenutne situacije u vezi s vakcinacijom protiv COVID-19 u Srbiji, on je na zahtjev novinara također prokomentirao jučerašnju izjavu lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića. 

– Nažalost, ta izjava govori više o njemu nego o srpskom narodu. Nikome takve izjave nisu potrebne. Srpski narod je jedan dobar narod baš kao što je i bošnjački narod dobar narod, kratko se osvrnuo Vučić.

Reakciju Aleksandra Vučića na izjavu Bakira Izetbegovića možete poslušati na 36. minuti.