Subota, 08.05.2021.

Nova akcija: U Banjaluci od proljeća „humani parkinzi“

Ponedjeljak, 25.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar2

Grad Banja Luka će već na proljeće pokrenuti akciju pod nazivom „Banja Luka humani grad“, u okviru koje će na više parkinga biti određena posebna „humana parking mjesta“. Prihod od naplate, ići će u humanitarne svrhe.

“Mjesta za „humani parking“ biće definisana srcem crvene boje, i to na lokacijama na tzv. Kraševom parkingu, zatim ispred zgrade Gradske uprave ali i drugim lokacijama širom grada. Svaka marka koja se uplati za taj parking ići će u humanitarne svrhe. Na ovaj način, sakupljaćemo sredstva sistemski i dodjeljivati ih onima kojima su najpotrebnija” najavio je gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković.

Takođe, kako je naveo Grad Banja Luka ima veliki bilbord, koji će u narednom periodu ustupiti za objavu humanitarnih akcija, ali i promociju sugrađana koji se po rezultatima ili zaslugama izdvajaju u različitim oblastima.

“Banjoj Luci je sve ove godine nedostajalo humanosti i topline. Moramo da oplemenimo i zakonske propise i odluke, te da vratimo dušu ovom gradu i da mislimo o svim ljudima kojima je potrebna naša pomoć” zaključio je Stanivuković.

Tagovi: Banja Luka