Srijeda, 24.02.2021.

Novi skandal na pomolu: Osmicina supruga radno iskustvo za zaposlenje u BH Pošti dokazivala uvjerenjem firme koja posluje s OSA-om!

Ponedjeljak, 25.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Turbo-folk pjevačica Amela Šehovića zaposlena u JP BH Pošte na osnovu uvjerenja o radnom iskustvu koje je na njeno ime izdala firma “MIBO komunikacije”. Osnivači firme “MIBO komunikacije” su osobe koje se prezivaju “Šehović”, a ova firma posluje s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH kojom upravlja Osman Mehmedagić – suprug Amele Šehović, piše PRESS.

Amela Šehović fakultet je završila u kasnim godinama. Nije se željela “peglati” sa studiranjem na državnom univerzitetu, pa je po uzoru na svog supruga Osmana Mehmedagića koji se godinama “školovao” na sumnjivim privatnim fakultetima, upisala fakultet na Univerzitetu u Travniku.

Nakon završenog fakulteta Amela Šehović, logično, trebala je steći radno iskustvo u struci, a struka zasigurno nije kafana. Sticanje prvog radnog iskustva omogućila joj je firma “MIBO komunikacije” iz Sarajeva, a čiji su osnivači prema zvaničnim informacijama iz Registra poslovnih subjekata Jasminka Šehović i Sakib Šehović.

No vratimo se radnom iskustvu Amele Šehović. Nakon što je završila pripravnički staž u firmi “MIBO komunikacije” ona je brzinom svjetlosti zaposlena u JP BH Pošte i to u periodu kada je ovim javnim preduzećem upravljao kadar SDA.

Potrebno radno iskustvo u struci Amela Šehović dokazala je uvjerenjem iz firme “MIBO komunikacije”. Nije poznato da li je Amela Šehović bila prijavljena u ovoj firmi, tačnije da li su joj uplaćivani porezi i doprinosi, jer ukoliko nisu onda se ostavlja prostor da je uvjerenje o neophodnom radnom iskustvu zapravo lažno.

Zanimljivo je da OSA BiH za vrijeme mandata Osmana Mehmedagića redovno posluje s firmom koja je njegovoj supruzi Ameli Šehović izdala uvjerenje o potrebnom radnom iskustvu. Portal PRESS objavljuje ugovore OSA BiH s firmom MIBO komunikacije, a koji su dostupni u sistemu javnih nabavki. Nije isključeno i da je Mehmedagić sklopio veći broj ugovora s firmom u kojoj je njegova supruga odradili pripravnički. Naime, OSA BiH nije dužna sprovoditi postupak javnih nabavki za sve nabavke, što znači da najveći broj ugovora ostane sakriven.

(PRESS)