Petak, 14.05.2021.

Selimbegović: Izjave Škaljića da neće podržati Ademovića imaju ličnu pozadinu! Sutra će svi pokazati svoje pravo lice

Četvrtak, 25.03.2021. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti | novinarka

Povodom dešavanja u Gradskom vijeću Sarajeva oglasio se na svom Facebook profilu Mirza Selimbegović, generalni sekretar Naroda i Pravde.

Selimbegović je napisao da izjave Seida Škaljića da neće podržati Jasmina Ademovića imaju ličnu pozadinu, a nakon toga to i obrazložio.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Izjave Seida Škaljića da neće podržati Jasmina Ademovića imaju ličnu pozadinu:Imenovanjem Jasmina Ademovića (Bošnjaka) na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva onemogućeje Seida Škaljića (Bošnjaka) da bude dio rukovodstva Gradskog vijeća. Stoga je zahtjev Hadžibajrićevog NES-a i Škaljića na sastancima oko uspostave nove većine u Gradskom vijeću bio da se na čelo Gradskog vijeća imenuje hrvat, kako bi Škaljić mogao zauzeti mjesto dopredsjedavajućeg.

Moguće je da Škaljić svome predsjedniku Haždibajriću nije prenosio prave informacije ili ga je dezinformisao, jer vidimo da gospodin Haždibajrić iznosi u javnosti netačne informacije.

Mogli bismo shvatiti da Škaljić nije u stanju prepoznati značaj imenovanja gosp. Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva i da zbog ličnog interesa i ličnog protesta nije htio glasati za Ademovića, pravdajući se time da njegov glas nije presudan niti neophodan, ali ne možemo shvatiti potrebu da vrše pritisak na druge vijećnike da glasaju za Srđana Srdića (Srbin) koji automatski iz igre izbacuje Bogića Bogićevića (Srbin).

Danas smo predali 16 potpisa koji su prikupljeni na sinoćnjem sastanku, 16 potpisa koji daju bezrezervnu podršku i Jasminu Ademoviću i Bogiću Bogićeviću. Potpise smo predali i na službeni e-mail Grada i na protokol, za zahtjevom da se sjednica održi u petak (sutra), jer se radi samo o nastavku prekinute sjednice, zbog odlaska nekoliko vijećnika.Sjednica je zakazana, sutra u 10:00 nastavljamo sa procesom imenovanja predsjedavajućeg GV Jasmina Ademovića i Bogića Bogićevića za gradonačelnika Grada Sarajeva.

Sutra će svi pokazati svoje pravo lice.

Mirza Selimbegović ispred pregovaračkog tima Naroda i Pravde za GV