Četvrtak, 28.10.2021.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo apeluje na botove da se ujedine u prljavoj predizbornoj kampanji na društvenim mrežama; Opesmenili taj zahtjev zapisnikom sa zvaničnog sastanka

Subota, 25.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Organi Stranke demokratske akcije (SDA) uveliko se organiziraju i pripremaju za Opće izbore sljedeće godine. Ako je suditi po dokumentima koji su u posjedu portala “Avaza”, zaključci sa radno-operativnog sastanka Kantonalnog odbora SDA održanog 25. avgusta idu u jednom smjeru – mobilizirati sve raspoložive snage kako bi se o političkim predstavnicima ove stranke stvorila pozitivna slika. 

Jedan od zaključaka glasi: 

– Formirati operativnu radnu grupu koja će u saradnji sa angažovanom medijskom agencijom i grupom mladih volontera raditi na jačanju komunikacije putem društvenih mreža, portala, TV stanica.

U prijevodu, ujediniti grupe botova, lažnih profila, na Facebooku i ostalim društvenim mrežama, po forumima na portalima, kojom će koordinirati neka medijska agencija, bliska stranci, i sve političke oponente Stranke demokratske akcije omalovažavati, vrijeđati, proglašavati izdajnicima – uglavnom onako kako SDA godinama radi.

– KO SDA Sarajevo apeluje prema potpredsjednicima SDA BiH, zastupnicima SDA u Parlamentarnoj Skupštini BiH da uzmu aktivno učešće u javnom medijskom prostoru kada su u pitanju aktuelne političke prilike i svakodnevni nasrtaji na SDA – navodi se, između ostalog u zaključcima KO SDA. 

(Avaz/PRESS)